Mit navn er Camilla Stormont, jeg er 29 år gammel og bor i Odense. Jeg er simpelthen så heldig at jeg hver eneste dag, står op til de firbenede dyr jeg elsker allermest! Min kærlighed til heste startede da jeg var 3 år gammel, hvor jeg fik min første pony ved navn Rasmus. Nu mange år senere, lever jeg af dét jeg elsker mest og jeg er taknemmelig hver eneste dag for at jeg har fået denne mulighed. På min gård har jeg plads til omkring 20 heste, jeg har en stor lækker løsdrift, dejligt lyse bokse, mindre ridehus og ridebane. Naboen har stort ridehus og ridebaner. Jeg har en forkærlighed for adfærds vanskelige heste og bruger utroligt meget af min tid på at hjælpe heste videre ud i nye familier.

Her på siden kan du læse lidt om mig, mine heste og lidt om hvordan jeg har udviklet mig igennem årene. Hvis du kunne tænke dig at vide mere så se dig lidt omkring på siden her, eller send mig en email, jeg vil altid gerne besvare spørgsmål.

Jeg ejer selv 4 dejlige heste:

Dino
Luna
Malthe
Oliver

For snart mange år siden fik jeg en dejlig dreng ved navn “Soleil’s Monarch”. Monarch var meget vigtig for mig, han var en fantastisk hest som jeg satte utroligt stor pris på og elskede højt. Monarch blev desværre kun 2 år gammel, da et brækket ben satte en stopper for drømmen. På trods af mange måneders behandling, så blev det ikke bedre. Soleil betyder sol på fransk, og da jeg fik Dino tilbage, besluttede jeg mig for at give ham navnet: “Dino Soleil” for at ære Monarch. Jeg har i mange år ønsket mig en tatovering der symboliserede mine heste, men det er jo svært at gå og skrive alle navne ned på ens krop. Jeg valgte derfor at få tatoveret hesten fra tegnefilmen Spirit med teksten “Soleil” nedenunder, så alle de heste jeg har tæt på mit hjerte sammen kan leve under dette navn.

Indtil videre hedder følgende heste Soleil:
(Skrevet i den rækkefølge de fik navnet)

Monarch Soleil (Født 2004 – Død 2006)
Dino Soleil (Født 2000)
Gry Soleil (Født 2011 – Død 2016)
Cato Soleil (Født 2011 – Død 2018)
Nelly Soleil (Født 1998 – Død 2016)
Sir Lancelot Soleil (Født 1998 – Død 2017)
DJ Malthe Soleil (Født 2017)
Otto Soleil (Født 2005)
Oliver Soleil (Født 2018)

1991:
Jeg bliver født i Vejle på Sct. Maria Hospitalet.

1994:
Jeg får min første hest, en shetlandspony ved navn Rasmus, og starter min ride karriere.

1997:
Jeg har nu en shetlandspony ved navn Nelly. Jeg styrter på Nelly i dette år og kommer slemt til skade, hvilket gør at jeg ikke tør ride mere. Vi sælger Nelly og jeg stopper med at have egen hest.

1998:
Jeg begynder til eneundervisning på Vejle ridecenter for at få modet tilbage. Jeg vil gerne ride og elsker at være sammen med hestene, men jeg er bange og tør ikke. Jeg får undervisning af daværende bedrider og får modet til hestene tilbage igen.

2001:
Jeg får Dino i fødselsdags gave og har nu endeligt egen hest igen. Jeg er fuldkommen overlykkelig for min nye pony. Jeg har i 2001 også første oplevelse med horsemanship da jeg modtager undervisning og ser Jasmin (www.natural-horse.dk) arbejde med Dino.

Jeg går i 2001 på Branderup Rideskole og starter her mit første stævne.

2002:
Jeg har flere forskellige ponyer igennem årene, og bliver i 2002 ansat på Løgumkloster ridecenter som ponyrytter hvor jeg dagligt motionerer 5-7 ponyer. Jeg begynder at starte flere stævner og er ude næsten hver weekend på mine egne ponyer, samtidig med at jeg modtager intensiv spring og dressur undervisning.

2003:
Jeg starter min første LA/M, og skifter fra at have et ønske om at være springrytter til at ville være dressur rytter, da jeg får ponyen Holiday der er højt uddannet i dressur.

2004:
Jeg får min første Dansk Varmblod ved navn Soleil’s Monarch da han var 6 måneder gammel, og køber mig ponyen Latino som jeg er stævne aktiv på hver weekend, primært i dressur. Dino bliver solgt efter pres fra ridelærer og andre ryttere, fordi han jo er “alt for lille” til mig.

2005/2007:
Jeg rejser til Ranum på efterskole på hestelinje. Jeg modtager forskellige kurser i dressur, spring, massage ved Tove Due og andre ting der lige så stille begynder at åbne min horisont. Jeg begynder også at springe bidløst på min pony Latino. Monarch bliver i 2006 aflivet efter længere kamp med et brækket ben. Jeg begynder i 2006 på efterskolen at undervise begyndere & starter stævner på min egen og en venindes hest, da hun ikke har mod på det.

2007:
Jeg får i sommeren 2007 for første gang heste i tilridning som min ridelærer har anbefalet mig at tage. Jeg underviser begyndere og har selv to ponyer jeg starter stævner på. I slutningen af 2007 kører jeg død i at have heste, og vælger at sælge mine egne heste, ligesom jeg sender træningshestene hjem.

2008:
Jeg ønsker en hel ny karrierer og går næsten 1 år uden at have noget med heste at gøre. Jeg flytter til København i drømmen om at lave stand-up og TV. Jeg opvarmer for Anders Matthesen i hans show “vender tilbage”, er med til at lave flere forskellige kortfilm og begynder at snuse til filmbranchen. Jeg begynder i foråret 2008 at få part på en travhest, da jeg savner at have med heste at gøre, og begynder at snuse mere til Horsemanship. Jeg er i 2008 på mit første “horsemanship” kursus med Ute Lehman.

2009:
Jeg køber Dino tilbage, da han er blevet skadet. Dino kan ikke rides og jeg ved ikke hvordan jeg skal træne ham fra jorden. Jeg bruger lang tid på at søge viden og ender med at færdiggøre privatuddannelsen som “horse behaviorist”. Dino mister i slutnigen af 2009 sit ene øje.

2010:
Jeg laver stadig film og TV. Jeg er i 2010 på Mastiff TV med til at lave Far Til Fire og TV serien Kristian. Jeg begynder at undervise i jordarbejde, og er på forskellige kurser rundt omkring, ved blandt andet Majbritt Carter.

2011:
Dette år begynder jeg på DR hvor jeg skriver for Satiré afdelingen, samtidig med at jeg stadig underviser, jeg går med en drøm om at komme på filmskole i Los Angeles, og drømmer samtidig om at træne heste på fuld tid, to ting der ikke helt går op. I 2011 køber jeg mig hesten Perle og begynder fast undervisning ved www.korrektridning.dk.

2012:
Jeg sender ansøgningen afsted om filmskole i Los Angeles, men er stadig i tvivl om hvad jeg vil med mit liv. Jeg er begyndt at undervise så meget at jeg ikke arbejder så meget ellers, og bruger nu primært min tid på heste – med film og TV som bi beskæftigelse. Jeg er i 2012 helt holdt op med at lave stand-up. Jeg modtager stadig fast undervisning og begynder også selv at undervise i ridning, og begynder at sige ja til mere adfærds vanskelige heste.

2013:
Dette år er et kæmpe vendepunkt. Jeg bliver i Marts 2013 optaget på “Media & Art School” i Los Angeles, med afrejse September 2013. I Maj 2013 ser jeg at Nyt Hesteliv har indsat et opslag om at de søger en fast træner til deres mere end 80 heste og jeg gik i flere dage med en indre kamp med mig selv. Los Angeles lød jo som en drøm der ville være dum ikke at tage, men at arbejde med heste på fuld tid, var en endnu større drøm. Jeg vælger at sende en ansøgning afsted til Nyt Hesteliv med målet: “Får jeg jobbet må det betyde jeg skal blive, får jeg det ikke betyder det jeg skal rejse”. Jeg får jobbet hos Nyt Hesteliv, og flytter 1. Juni 2013 til Odense. Jeg er i 2013 også til mit første DHE stævne.

2014:
Fra Juni 2013 til Oktober 2014 arbejder jeg fuld tid på nyt Hesteliv 5 dage om ugen, og bruger de sidste to dage på at holde kurser rundt omkring i landet. Jeg er altid fuld booket, har masser af heste i træning og underviser 2-3 hold hver dag. Jeg begynder selv at tage rundt til flere kurser og er med til kurser med blandt andet Marianne Flormann, Birgitte Clausen, Anne Twinney, Equine Connection og mange flere. I Oktober 2014 går jeg ned med stress, fordi jeg ikke kan løbe stærkere og ikke kan se hvor meget tid jeg faktisk “ikke har”.

2015:
I 2015 begynder jeg at være på rette køl igen og jeg beslutter mig at starte mit eget sted op. Først i Trekants området og senere på Fyn. I starten med elevskole og senere med træningsheste. Jeg får i 2015 hestene Lancelot, Nelly & Cato, så jeg nu i alt selv ejer 4 heste. Jeg har ligeledes træningsheste inde og et par heste jeg sælger videre efter ejere har opgivet dem.

2016:
Jeg har slået mig ned i Ørbæk. Jeg mister i efteråret 2016 min fantastiske hoppe Nelly som jeg når at have næsten 2 år. Jeg arbejder fortsat med heste på fuld tid og er fortsat altid på jagt efter ny viden, flere kurser at tage til og en masse mål & drømme for fremtiden.

2017:
I 2017 mister jeg desværre Lancelot Soleil, som var en helt og unik hest som satte kæmpe spor i min sjæl.
Jeg starter i Oktober måned 2017 på uddannelsen Equine Science som er en del af en bachelor grad, jeg tager i Colorado i USA. Uddannelsen tages på fjernstudie hvor jeg så skal til USA nogen gange i løbet af forløbet. Hvis alt går vel er jeg færdig i Juni 2020.

2018:
Jeg tager uddannelsen til dyre kommunikatør, fordi jeg ønsker at vide mere om den spirituelle verden.
Jeg er fortsat igang med Equine Science uddannelsen, og er som en del af den i praktik 3 måneder ved en dyrlæge.
Jeg mister i 2018 desværre min elskede hest Cato.

2019:
Firmaet vokser – jeg er glad!

2020:
Jeg mister desværre endnu en hest, dejlige Otto der er ramt af slem slidgigt.
Senere kommer en ny appaloosa til flokken, nemlig søde Luna.
1. Januar rytter jeg til Odense for at udvide mit sted, og har nu plads til 30 heste, samtidig starter jeg horsemanship elevskole op igen.