Projektheste

Det sker nogengange at man ikke længere kan have sin hest. Måske fordi den har adfærdsproblemer der er vokset en over hovedet, måske man har private problemer der gør at man ikke længere kan have hesten, eller andre omstændigheder. Jeg prøver altid at gøre plads til en gruppe projektheste. En projekthest er en hest jeg får foræret eller betaler et symbolsk beløb for, og som så kommer herud til mig. Hesten kommer igennem fuld dyrlægetjek, kiropraktisk tjek, får smed og hvadend den har brug for. Hesten bliver trænet og indgår i dagligdagen på gården på lige fod med mine andre heste. Når projekthesten er klar (typisk efter 2-6 måneder), bliver hesten solgt til et nyt hjem med kontrakt på at skulle tilbage hertil hvis nye ejer ikke kan have den mere, i få tilfælde lånes hesten ud. Der er stor success rate på projektet, og 90% af hestene har stadig 5 år efter salget, stadig samme hjem som de blev solgt til.

Jeg har tidligere arbejdet som træner på nyt Hesteliv, og blev her forelsket i konceptet om at hjælpe heste godt videre. Men da adfærdsheste er min hjertesag er det disse jeg ønsker at fokuserer på at hjælpe godt videre, jeg tager derfor ikke i mod vanrøgtssager. Projektheste er en lille sidebeskæftigelse til min undervisning og mine træningheste. Det er noget jeg elsker og nyder uroligt meget.

Vil du tage i mod min hest?
Kravet til projekthest er at hesten af en eller anden grund skal videre fra ejer. Hvadend det er problemer med hesten eller i ejerens private liv. Jeg tager kun i mod heste der er højere end 120 cm, og mellem 3 og 16 år gamle. Som projekthest må man ikke have alvorlige skader der f.eks gør at den er uridelig. Jeg tager i mod hestene og betaler i nogen tilfælde et symbolsk beløb for hesten.

Kan jeg købe en hest?
Som køber af en projekthest er man garanteret en hest der er gennemtjekket af dyrlæge, adfærdsundersøgt og trænet fast siden ankomst. Hestene trænes efter indlæringsmæssige og biomekaniske principper. Derudover er der ingen “skjulte hemmeligheder” omkring hesten. Hverken tidligere adfærd eller andet. Hestene sælges på kontrakt på at de skal tilbage til mig hvis køber ikke længere kan have hesten.

Er det ikke farligt at have en hest med tidligere dårlig adfærd?
Nej! Når hestene kommer herfra har de været igennem et intensivt træningsforløb, hvor både voksne og børn har håndteret dem. Når heste kommer hertil er det typisk fordi de har været i et miljø hvor de er blevet stressede, misforståede eller opgivede. Man kan sammenligne det lidt med internathunde. INGEN heste kommer herfra hvis der er den mindste smule tvivl om deres fremtidige adfærd. Så du kan roligt overtage en hest herfra, selvom den har været her som projekthest.

Spencer Royal

Alder: Født i 2010
Højde: 171 cm
Race: Trakhener

Beskrivelse:
Spencer er en fantastisk dejlig, kontakt søgende og nysgerrig dreng. Spencer er kommet på grund af konflikt adfærd i ridningen. Spencer er en dreng der altid er i godt humør, med et super godt eksteriør. Han er tidligere startet til og med LA1.

Status:
Spencer søger pt sit nye hjem.

Chiquita

Alder: Født i 2006
Højde: 160 cm
Race: Oldenborg/Araber blanding

Beskrivelse:
Chiquita er en sød og nysgerrig hoppe. Hun er kommet fordi hende og tidligere ejer desværre ikke kunne finde rytmen sammen. Derfor er Chiquita her, indtil hun finder sit nye perfekte hjem.

Status:
Chiquita fandt i December 2017 sit nye hjem.

Saturn

Alder: Født i 2004
Højde: 148 cm
Race: Dansk Sports Pony

Beskrivelse:
Saturn er en fantastisk dejlig dreng, som er kommet fordi han er sensitiv og skal finde sin helt rigtige nye familie. Han wer en hest der er ret ligetil og utrolig behagelig af sind.

Status:
Saturn fandt i December 2017 sit nye hjem.

Marush

Alder: Født i 2004
Højde: 145 cm
Race: Fjordhest/Tinker blanding

Beskrivelse:
Marush er en super smuk pony vallak. Marush er kommet fordi han er meget stærk, og hans tidligere ejere kunne desværre ikke længere håndterer hans styrke. Marush er en sød og følsom dreng, der er sjov og dejlig at træne med, og som utroligt gerne vil mennesker. Han bliver helt sikkert en fantastisk hesteven!

Status:
Marush fandt i December 2017, sit nye hjem.

Thori

Alder: Født i 2009
Højde: 135 cm
Race: Islænder

Beskrivelse:
Thori er en sød, dejlig og sensitiv islænder dreng. Han fungerede desværre ikke med tidligere ejer. Thori er en helt igennem fantastisk fyr, som utroligt gerne vil arbejde og som knytter sig meget til folk.

Status:
Thori fandt i November 2017, sit nye hjem.

Limo

Alder: Født i 2004
Højde: 143 cm
Race: Blanding

Beskrivelse:
Limo er en dejlig ponyblanding, der er kommet fordi hans ejer desværre ikke havde tid til ham længere. Limo har været lidt signal forvirret, og har stået stille 2 år på grund af ejerens manglende interesse. Limo er en utrolig glad og dygtig dreng, som helt sikkert bliver nem at finde et hjem til.

Status:
Limo har fundet sit nye hjem i Oktober 2017.

Starlight

Alder: Født i 2008
Højde: 130 cm
Race: Welsh sec, A

Beskrivelse:
Starlight er en rigtig dejlig hoppe, som desværre blev for stor en mundfuld for hendes tidligere ejer og den rideskole hun blev brugt på. Hun er en utrolig smuk og dejlig hoppe, som helt sikkert nok skal blive en fantastisk pony!

Status:
Starlight har fundet sit perfekte hjem.

Nova

Alder: Født i 2014
Højde: 142 cm
Race: Frieser/Pinto blanding

Beskrivelse:
Nova er en dejlig barok pinto, med et nysgerrigt ungt sind. Nova er meget nervefast af sin alder, kommer altid glad hen på fold og er meget nysgerrig. Tidligere ejer havde desværre ikke tid til hende længere, og hun er derfor landet her. Planen er at Nova enten i efteråret 2017 eller i foråret 2018 skal tilrides, alt efter hvad hun er klar til.

Status:
Nova fandt i November 2017 sit nye hjem.

Bahiyah

Alder: Født i 2007
Højde: 153 cm
Race: OX araber

Beskrivelse:
Bahiyah er en dejlig araber hoppe der ankom i Maj 2017. Bahiyah er kommet fordi tidligere ejer pga helbred måtte opgive at have så mange heste. Bahiyah har ingen dårlige oplevelser med mennesker, men har ikke været ret meget i hænder og skal det næste stykke tid lære verden at kende og trænes en masse, inden hun skal ud og se den store verden med en ny ejer. Bahiyah udtales ba-hi-ja.

Status:
Bahiyah fandt i Juli 2017, sit nye perfekte hjem!

Lorentina

Alder: Født i 2004
Højde: 171 cm
Race: Dansk Varmblod

Beskrivelse:
Lorentina er en fantastisk dejlig hoppe der ankom i Maj 2017. Lorentina skal trænes efter at have stået stille et år. Hun er en hoppe med stort H, men er udover det en rigtig sød og tålmodig dame. Hun er efter spring afstemning men er også god i dressuren, og elsker en skovtur. Lorentina har altid haft det godt og det mærkes på hendes venlige sind. Derudover er hun også altid redet efter heste venlige metoder, hvilket også gør hende dejlig og stabil at ride på.

Status:
Lorentina fandt i August 2017, sit nye perfekte hjem!

Sigurd

Alder: Født i 2008
Højde: 157 cm
Race: Hollandsk Varmblod

Beskrivelse:
Sigurd er en rigtig dejlig og altid glad dreng, som man kun kan blive glad af at være sammen med. Sigurd er en energibombe der altid gerne vil lege og altid er klar på nye opgaver. Han er en følsom dreng med et dejligt sind, der viser meget tillid til de folk han stoler på.

Status:
Sigurd har nu fundet sit helt perfekt nye hjem!

Adam

Alder: Født i 2005
Højde: 142 cm
Race: Islandsk Hest

Beskrivelse:
Adam er virkeligt en gulddreng! Adam er 5 gænger, men mangler stadig træning i tølten. Han er en sensitiv og meget rolig dreng, der altid forsøger at gøre sit bedste. Adam er kommet fordi han ved ankomst var meget sensitiv overfor fremmede mennesker og derfor blandt andet kunne være svær at hente ind fra fold. Adam kommer nu glad hen til både fremmede og velkendte mennesker, og er generelt bare en glad og positiv sjæl.

Status:
Adam har fundet den perfekte nye familie!

Teddy

Alder: Født i 2009
Højde: 117 cm
Race: Welsh Mountain

Beskrivelse:
Teddy er en super charmerende pony, der kom til mig i slutningen af 2016. Teddy kom fordi han var blevet en for stor mundfuld for ejers datter, og hun ønskede ham godt videre. Teddy er en rigtig lille charmetrold, der elsker at arbejde når han først forstår opgaven, og som altid er “med på den værste”. En fyr man kun kan holde af.

Status:
Teddy fandt sin nye familie i Marts 2017.

Maggie

Alder: Født i 2007
Højde: 155 cm
Race: Dansk Varmblod

Beskrivelse:
Maggie er en rigtig dame, der ankom til mig i starten af 2017 fordi at hun udviste konflikt adfærd på staldgangen. Maggie er en meget sensitiv hoppe, med et lidt genert sind. Hun er øvelsesstærk i dressuren, og sensitiv overfor rytterens signaler.

Status:
Maggie fandt i Marts 2017, sin nye familie.

Getka

Alder: Født i 2001
Højde: 145 cm
Race: Konik Polski / Araber blanding

Beskrivelse:
Getka er en dejlig dame, der er utrolig kærlig og skøn at ride. Getka er nervefast på tur, er generelt cool at have med at gøre og giver en god ridetur. Getka kom fordi tidligere ejer havde svært ved at styre hende. Getka kom til mig i slutningen af 2016.

Status:
Getka bor dejligt ved min gode veninde som driver en horsemanship rideskole.

Lukka

Alder: Født i 2003
Højde: 132 cm
Race: Islandsk Hest

Beskrivelse:
Lukka er en rigtig dejlig og sensitiv hoppe, med et skønt sind. Lukka kom til mig i foråret 2015 fordi at hun efter træning ved en islænder træning, var begyndt at blive meget stresset under ridning og næsten umulig at håndterer fra ryggen. I 2015 brugte jeg Lukka til mine elever og hun blev mere og mere afslappet under rytter efterhånden med de gode oplevelser.

Status:
Lukka fandt sit perfekte hjem i efteråret 2015.

Cherif

Alder: Født i 2004
Højde: 152 cm
Race: OX Araber

Beskrivelse:
Cherif kom til mig i foråret 2015, da han desværre var begyndt at udvise konflikt adfærd ved tidligere ejer. Cherif var en misforstået dreng, som jeg efter nogen måneder brugte til nogen af mine elever indtil han blev klar til at finde sit nye hjem.

Status:
Cherif fandt sit perfekte hjem i efteråret 2015.

Perle

Alder: Født i 2005
Højde: 138 cm
Race: Shetlandspony/Fjordhest/Sportspony blanding

Beskrivelse:
Perle er en skøn hoppe som jeg købte i 2011. Perle var den første projekthest jeg havde inde, og hun var noget af et misforstået projekt. Perle var til tider aggresiv, stærk, stak af og havde ingen positive forbindelser til mennesker med mindre de fodrede hende. Jeg havde Perle en del år, og var sikker på hun var en af de projektheste jeg aldrig ville turde overlade til andre.

Status:
I sommeren 2015 kom en ung pige forbi og stjal Perle’s hjerte.
Da jeg flyttede fra Jylland, fik hun lov til at beholde Perle. Perle er lånt ud – forhåbenligt forevigt.