Rehabilitering af heste

Jeg har altid elsket at arbejde med adfærdsheste, og i 2016 startede jeg derfor en del op i mit firma der handler om rehabilitering af heste (I daglige munde kaldet “projektheste”). Målet er her at tage heste ind der af den ene eller den anden grund skal videre fra ejer.

Det kan være fordi ejer ikke længere kan have hesten, fordi hesten har problemer som ejer ikke ved hvordan han/hun skal takle eller fordi hesten har udfordringer ejer ikke kan imødekomme. Ligegyldigt grunden, så er målet med projekthestene at træne dem så længe de har behov for, for så at finde deres nye hjem og helt rette match!

Her på siden kan du læse mere om hvordan det fungerer når du enten skal af med en hest – eller søger ny hest.

Underkatagorier:
Af med hest?
Heste der søger nyt hjem
Generelle Handelsbetingelser

Ejer der overdragede Maggie til mig

2015 købte vi min første hest, en smuk, lille, brun hoppe, ved navn Maggie. Det viste sig desværre ret hurtigt, at Maggie havde rigtig mange grimme ting med sig. Og hun var så “ødelagt”, at hun faktisk, i perioder var direkte farlig, da hun gik til angreb. Jeg var sindsygt glad for Maggie, og nød alle de små øjeblikke, hvor jeg fik lov til at se det blide væsen, hun i virkeligheden var, bag ved alt det aggressive. Så vi kæmpede videre..

Men Maggie fik det gradvist værre og værre, til vi en dag fik stillet et ultimatum, af vores dyrlæge. Maggie skulle enten aflives eller gives væk til en med forstand på, at arbejde med heste som hende. Min mor og jeg, blev ret hurtige enige om, at vi ikke kunne aflive hende. Så vi gav hende til Camilla. Hvilket var noget af det sværeste, jeg nogen side har gjort. Da det føles som om, at jeg svigtede hende, ved “bare” at give op. Men det var den bedste beslutning, jeg nogenside træffede for Maggie.

Camilla arbejdede med hende i nogle måneder, indtil hun var klar, til at finde en nyt hjem. Og det blev hos Lærke, som faldt pladask for Maggie, ligsom jeg havde gjort.
Sidste sommer, var jeg på ridelejr ved Camilla. Lærke var der også med Maggie, og det var simpelthen så fantastisk! Maggie var en helt anden hest! Meget mere selvsikker og balanceret. Det var helt tydligt, at de to, bare var rigtige for hinanden!
Selvfølgelig er Maggie stadig Maggie, og hun har sine små særheder, men hun er kommet SÅ langt. Og det er uden tvivl på grund af Camilla og Lærke
– Freja

Køber af Maggie siger…

Jeg har kendt Camilla et par år og er vild med hendes måde at træne heste på, så da hun kontaktede mig, fordi hun mente at hun havde den ”perfekte hest” til mig, blev jeg nødt til at køre ud og kigge. Og ganske rigtigt der stod den skønneste hoppe, som Camilla havde fået ind som projekthest.

Camilla var meget ærlig omkring Maggies problematikker, adfærd og andre særheder. Det var vigtigt for hende at Maggie fik det rigtige hjem. Hos Camilla er det standard procedure at hendes projektheste bliver tjekket igennem af en kyndig dyrlæge/kiropraktor, smed og får kigget tænderne igennem inden et træningsforløb. Det gav mig ro i maven at vide at hendes adfærd ikke kom af smerter eller andre gener.

Jeg vidste hun havde været i gode hænder, og at træningen havde været på Maggies præmisser og var blevet taget i hendes tempo. Siden hen har Camilla været meget behjælpelig, hvis jeg har haft spørgsmål. Det har været en fornøjelse at handle med Camilla, jeg følte hele vejen igennem at vi havde en god kommunikation og der ikke var ting, som blev lagt skjul på. Camilla får mine varmeste anbefalinger både som træner og sælger.
– Lærke

Ejer der overdragede Lilo/Lezia til mig
Efter lange overvejelser- små 2 år- måtte jeg erkende at min dejlige hest for blevet en for stor muldfuld for mig , både ridemæssigt og i den daglige håndtering.

Jeg begyndte at undersøge hvad jeg havde af muligheder:

  • Aflivning
  • Salg med risiko for at hun blev en kastebold
  • Projekthest

Og her fandt jeg vejen til Camilla ☺

Jo mere jeg undersøgte jo mere blev jeg overbevist om at dette var løsningen for begge parter (  mig og min hest). 

Efter besøg og snak med Camilla var der ingen tvivl mere og Camilla hentede min ”lille” dame med hjem ☺

Jeg kan følge med på sidelinien hvordan det går fremad og er super glad for at Camilla har fundet vejen til hende (  og måske beholder hende ☺ )

Jeg har efterfølgende haft Camilla ude at hjælpe mig med min nye hest(  vandspiltov kan være meget farlige ☺ ) og fortsætter med at lære ham nye ting efter de samme principper, hvilket bare virker på ham ☺

Man kan få mange gode fif i Camilla’s vlog’s ☺

Le’zia og Hanne