Hvad er rehabiliterings heste?
Rehabiliterings heste (tidligere kaldet Projektheste) er lavet for at hjælpe DIG der står med en hest du skal af med. Der kan være mange grunde til at man skal af med en hest, og vigtigst af alt er det godt at overveje hvordan en hest skal videre når man ikke længere kan have den. Specielt hvis der er ting der gør man enten skal hurtigt af med den, eller at hesten måske har specielle adfærds problemer.
Det kan feks være du skal af med hesten fordi:
– Du ikke længere har mulighed for at have den og ønsker “hurtig afvikling”.
– Hesten har udfordringer/problemstillinger du ikke længere kan takle.
– Noget gør at du ikke længere kan have hesten.

Rehabiliterings heste er heste jeg får foræret, jeg betaler dig altså derfor ikke for hesten.
At have en hest er ikke billigt – som du sikkert ved, derfor bruger jeg pengene på at få hestene tjekket og trænet.

Hestene er her med mål for at blive videreformidlet til et godt hjem.

Hvad sker der når du overtager hesten?
Når hesten ankommer herude, er den på fold – bliver trænet – og passet, på niveau med alle mine andre heste. Hesten gennemgår en adfærdstest ved ankomst så jeg ved hvad problemstillinger der eventuelt skal arbejdes med.

Hesten vil ligeledes gå igennem dyrlægetjek/tandlæge og smed efter behov, det er vigtigt for mig at alle heste kommer godt videre herfra og ikke har fysiske problemer der kan være skyld i en eventuel problemstilling.

Hvornår sælges hesten?
Det korte svar er; når den er klar. Nogen heste er klar efter en måned, og andre helt op til seks måneder (eller mere). Inden hesten sættes tilsalg, gennemgår den igen en adfærdstest for at sikre at eventuelt adfærd er arbejdet med. Ved salg er hesten testet med børn, på tur, med trailer mv, for at få et indtryk af hesten og dens fremgang.

Nogen heste ønsker jeg at sætte tilsalg tidligere end andre, en af grundende kan være at hesten f.eks er meget betinget af miljøet. Nogen heste har problemstillinger som bunder i at den sensitiv og ikke tåler for mange “skift”. Ved de heste vil jeg hellere ligge grundtræning i den, også finde en ejer der er klar på at arbejde videre med hesten, sådan at hesten kan falde til og få en fast “støtte”. Derfor er der intet endeligt svar på hvornår hesten sælges.

Hesten sælges med journal om forløbet her, baggrundshistorie som tidligere ejer har fortalt den mv.

Alle heste sælges på kontrakt om forkøbsret. Jeg sælger kun hestene til “Blivende hjem” men vi ved jo alle at ting kan ske i ens liv der gør man skal af med sin hest. Hvis nye ejer er nødt til at sende hesten videre, kommer hesten enten her hjem og ellers hjælper jeg med videreformidling af hesten (så hesten bliver i vante rammer og ikke først skal herhjem, for så at videre igen).

Modtager du alle heste?
Nej – men jeg ville gerne.
Rehabiliterings hestene er dyre for mig at have inde. Jeg bliver nogengange beskyldt for at “spinde guld” på disse heste, og det er langt fra sandheden. Inden en hest er gennemgået dyrlægetjek, kiropraktor, tandlæge, smed og 1-2-3-4-5 måneders træning, så er det altså ikke længere en overskuds forretning. Derfor er jeg også nødt til at tænke mig om hvad jeg tager ind af heste. Jeg er pt ved at søge forskellige muligheder for at kunne hjælpe endnu flere af disse heste.

Derfor skal hesten som det er nu være sund og rask (mindre handelsfejl er okay), være 3 – 16 år gammel og over 120 cm.