Logo Camilla Stormont - Adfærdstræning, tilridning og undervisning

REHABILITERINGSHESTE


Det hele startede med, at en tidligere elev i 2015 stod med en hest, som hun desværre havde så mange problemer med, at hun ikke længere havde mulighed for at beholde hesten selv. Hun spurgte, om jeg ville tage hesten under mine vinger og finde et godt hjem til den. Siden den dag, har jeg taget imod rigtigt mange heste, og gør det stadigvæk.

På denne side kan du læse mere om disse "projekt"heste, og om det måske kunne være noget for din hest.

Rocky, rehabiliteringshest.

Ankom grundet voldsom konfliktadfærd under ridning.

Hvad er rehabiliteringsheste?


Dette projekt er lavet for dig, der står med en hest som du ikke længere ved hvad du skal stille op med.

Der kan være mange grunde til, at folk vælger at skulle af med deres heste.


Måske har hesten udviklet adfærdsproblemer, som du ikke længere føler du kan håndtere? Måske du står i en svær situation, og ikke selv har mulighed for at hjælpe din hest godt videre? Eller måske har hesten særlige behov, som du gerne vil være sikker på bliver trænet, eller dækket ved en ny ejer?


Alle slags heste er velkommen her.

Eneste krav er, at hesten fysisk er normalt fungerende, eller har mindre skader. Vi tager desværre ikke imod heste under 100 cm, og ligeledes tager vi heller ikke i mod heste med skader, der gør at de ikke længere kan rides. 
(Her kan jeg anbefale at se nærmere på www.nyt-hesteliv.dk).

Overdragelse & Salg


Hestene kommer her med henblik på videresalg, når rette tid er kommet.

Når hestene ankommer, gennemgår de dyrlægetjek og træningen påbegyndes. Det er meget forskelligt, hvor længe hestene er her. Nogle heste er her 1-2 måneder, mens andre heste er her 6-12 måneder. Det kommer meget an på hesten.


Vi tror på, at den rette ejer er derude til enhver hest, og for os er det rigtige hjem vigtigere end "det rigtige tidspunkt". Mange gange når vi slet ikke at sætte hesten til salg, fordi vores netværk er så stort, at hestene ofte kan lande i de helt rigtige hænder, uden at blive slået op som salgsheste. Hestene sælges som oftest under markedspris, fordi vi ønsker at have så bred mulighed som muligt, for at finde det rigtige hjem.


Når hesten sælges, er det med kontrakt på at vi har forkøbsret på hesten. Vi sælger kun hestene til "blivende hjem", men fordi vi før har oplevet at folk kan blive ramt af akut sygdom mv, ønsker vi tilbagekøbsret, så vi kan hjæpe med at finde et nyt hjem, hvis dette skulle blive nødvendigt.

B, tidligere rehabiliteringshest.
Ankom grundet personlige årsager fra ejer.

Mickey, tidligere rehabiliteringshest.
Ankommet grundet nervøst sind.

Maggi, tidligere rehabiliteringshest.
Kom grundet voldsom adfærd.

Castello, tidligere rehabiliteringshest.

Kom som 8 års, ryttervant og skulle tilrides.

Cas, tidligere projekthest.
Kommet grundet personlige problemer, hos tidligere ejer.

Sigurd, tidligere rehabiliteringshest.

Kommet grundet voldsom adfærd.

Hør mere


Alt dette er sat i stand, fordi jeg ønsker at hjælpe heste og ejere med at komme godt videre i livet.

Hvis hesten ender med ikke at kunne finde et nyt hjem, så aflives hesten (dette heldigvis kun været tilfældet en enkelt gang) og i få tilfælde, har jeg foræret heste væk til mine nærmeste elever, der har beholdt dem og givet dem et godt liv.

Dette her ses oftest som hestens "sidste chance" (specielt, hvis det er fordi hesten kommer med adfærdsproblemer)


Hvis du ønsker at høre mere, så kontakt os gerne på: kontakt@camillastormont.dk


Vi kan i nogen perioder have mindre venteliste på at tage heste ind.

Kunderne siger....


Freja, der overdragede Maggi til mig
2015 købte vi min første hest, en smuk, lille, brun hoppe, ved navn Maggie. Det viste sig desværre ret hurtigt, at Maggie havde rigtig mange grimme ting med sig. Og hun var så “ødelagt”, at hun faktisk, i perioder var direkte farlig, da hun gik til angreb. Jeg var sindsygt glad for Maggie, og nød alle de små øjeblikke, hvor jeg fik lov til at se det blide væsen, hun i virkeligheden var, bag ved alt det aggressive. Så vi kæmpede videre..

Men Maggie fik det gradvist værre og værre, til vi en dag fik stillet et ultimatum, af vores dyrlæge. Maggie skulle enten aflives eller gives væk til en med forstand på, at arbejde med heste som hende. Min mor og jeg, blev ret hurtige enige om, at vi ikke kunne aflive hende. Så vi gav hende til Camilla. Hvilket var noget af det sværeste, jeg nogen side har gjort. Da det føles som om, at jeg svigtede hende, ved “bare” at give op. Men det var den bedste beslutning, jeg nogenside træffede for Maggie.

Camilla arbejdede med hende i nogle måneder, indtil hun var klar, til at finde en nyt hjem. Og det blev hos Lærke, som faldt pladask for Maggie, ligsom jeg havde gjort.
Sidste sommer, var jeg på ridelejr ved Camilla. Lærke var der også med Maggie, og det var simpelthen så fantastisk! Maggie var en helt anden hest! Meget mere selvsikker og balanceret. Det var helt tydligt, at de to, bare var rigtige for hinanden!
Selvfølgelig er Maggie stadig Maggie, og hun har sine små særheder, men hun er kommet SÅ langt. Og det er uden tvivl på grund af Camilla og Lærke.


Lærke, der købte Maggi af mig

Jeg har kendt Camilla et par år og er vild med hendes måde at træne heste på, så da hun kontaktede mig, fordi hun mente at hun havde den ”perfekte hest” til mig, blev jeg nødt til at køre ud og kigge. Og ganske rigtigt der stod den skønneste hoppe, som Camilla havde fået ind som projekthest.

Camilla var meget ærlig omkring Maggies problematikker, adfærd og andre særheder. Det var vigtigt for hende at Maggie fik det rigtige hjem. Hos Camilla er det standard procedure at hendes projektheste bliver tjekket igennem af en kyndig dyrlæge/kiropraktor, smed og får kigget tænderne igennem inden et træningsforløb. Det gav mig ro i maven at vide at hendes adfærd ikke kom af smerter eller andre gener.

Jeg vidste hun havde været i gode hænder, og at træningen havde været på Maggies præmisser og var blevet taget i hendes tempo. Siden hen har Camilla været meget behjælpelig, hvis jeg har haft spørgsmål. Det har været en fornøjelse at handle med Camilla, jeg følte hele vejen igennem at vi havde en god kommunikation og der ikke var ting, som blev lagt skjul på. Camilla får mine varmeste anbefalinger både som træner og sælger.


Hannah, der købte Castello af mig

Jeg købte i juni 2019 en projekthest af Camilla. Hun har uden tvivl givet ham den bedste start på livet som ridehest. Alle signaler var installeret i overensstemmelse med hesten. Ydermere er Camilla professionel og personlig på samme tid, hvilket er et godt grundlag for handel eller andet samarbejde.


Hanne, der overdrog Letzia til mig

Efter lange overvejelser- små 2 år- måtte jeg erkende at min dejlige hest for blevet en for stor muldfuld for mig , både ridemæssigt og i den daglige håndtering.

Jeg begyndte at undersøge hvad jeg havde af muligheder:

  • Aflivning
  • Salg med risiko for at hun blev en kastebold
  • Projekthest

Og her fandt jeg vejen til Camilla ☺

Jo mere jeg undersøgte jo mere blev jeg overbevist om at dette var løsningen for begge parter (  mig og min hest). 

Efter besøg og snak med Camilla var der ingen tvivl mere og Camilla hentede min ”lille” dame med hjem ☺

Jeg kan følge med på sidelinien hvordan det går fremad og er super glad for at Camilla har fundet vejen til hende (  og måske beholder hende ☺ )

Jeg har efterfølgende haft Camilla ude at hjælpe mig med min nye hest(  vandspiltov kan være meget farlige ☺ ) og fortsætter med at lære ham nye ting efter de samme principper, hvilket bare virker på ham ☺

Man kan få mange gode fif i Camilla’s vlog’s